KUNST

Leven zonder kunst of creativiteit staat voor mij gelijk aan níet leven!

Kunst maken is mijn uitingsvorm om te laten zien wat me werkelijk bezighoudt.

Een beeld moet de essentie weergeven van alle gebeurtenissen, gedachten en ontwikkelingen die bij mijn leven horen. Als kind heb ik me altijd aangetrokken gevoeld tot het maken van kunstwerkjes van schelpen en stenen. Handvaardigheid was één van de vakken waarin ik eindexamen heb gedaan.

Kunstgeschiedenis maakte de wereld mooier en groter voor mij en deden mij verlangen naar reizen en zelf zien. Waar mensen ook zijn, hoe ze ook leven in al hun verscheidenheid, er is overal kunst die kracht in zich draagt. Het gaat over wat ons als mensen bindt of raakt.

Ik heb een grote passie om in steen te werken. Steen is eenvoud, steen heeft verleden en stenen helen mijn pad. Inmiddels heb ik ook een liefde voor leem ontwikkeld met als grootste kunstwerk de Tipika; een kunsttempel volledig gemaakt uit natuurlijke materialen.

Al mijn kunst is letterlijk en figuurlijk tot stand gekomen door vuur(passie), water(zweet en tranen), aarde(verbinding) en lucht(dromen). De elementen en hun kracht komen terug in alles wat ik creëer.