Mijn leven als pelgrim…

 

Onderweg zijn is geleid en gedragen durven worden, leiding nemen en geven en kunnen geloven dat alles bedoeld is om te gebeuren.

Mijn reis begon in het voorjaar van 1963 op oude grond. Geboren in Drenthe en opgegroeid in Noord-Holland. Stenen en zee zijn mijn metgezellen zolang ik reis.

Al heel jong droomde ik van reizen en vrijheid. Paard en hond waren mijn jeugdvrienden.
Mijn gereformeerde opvoeding heeft mij aangezet tot een zoektocht naar geloof, verbinding en het ontdekken van de helende kracht van de natuur. Dieren en natuur-magie horen bij mijn leven.

Over mij

Mijn jaren van wonen en werken in Amsterdam en Afrika voor o.a. Artsen zonder Grenzen hebben de basis gelegd voor goed kunnen handelen, creëren en dromen durven leven. Ik heb de grenzen van vrijheid altijd verkend door idealen met studie, werken ,reizen en moederschap te combineren.

Mensen begeleiden en ondersteunen, in je (vrouw)kracht staan en creativiteit zijn mijn handvatten.

Mijn leven is een zoektocht geworden die alle contrasten zoals hoop en wanhoop, geloof en ongeloof, kracht en onmacht bij elkaar moest brengen. Voor mijzelf en anderen op mijn pad van leven en overleven. Het tot stand brengen van een monument, het maken van beelden en diverse exposities, verdieping in spiritualiteit, maar bovenal ’t Buitenland als krachtplek realiseren is wat mij drijft.

Ik ben op weg om alles wat ik vind bij elkaar te brengen en een geheel ervan te maken.
Dát is (levens)kunst.

Als je reist zonder te veranderen
ben je een nomade
Als je veranderd zonder te reizen
ben je een kameleon
Als je reist en je wordt getransformeerd door de reis
ben je een pelgrim

Ik ben een pelgrim; ik ben K.A.R.I.N.